Mi is az Isofix?

Mi is az Isofix rendszer valójában?

Az ISOFIX rendszer az egész világon szabadalmaztatott autósülés rögzítési rendszert jelent. 
A legmodernebb és legbiztonságosabb rögzítési mód napjainkban, emellett a helytelen bekötés esélyét a minimálisra csökkenti
Sokan sokféleképpen árusítják ezt a bizonyos Isofix rendszert. Tulajdonképpen egy olyan autósülés, vagy bébi hordozóról beszélünk, ami önállóan, vagy külön bázistalppal az autó rendszeréhez illeszkedik. Ha olyan autósülést választunk amit isofix rögzítéssel rögzítünk az autóba , akkor az autósülést egy kattintással az autóba tudjuk rögzíteni, nincs szükség a biztonsági öves kötözgetésre. Sokkal egyszerűbb és biztonságos megoldás.
Hogyan? Két lehetőség van:
1, Egyik lehetőség, amikor egy külön talpat rögzítünk az autó vázához, és a továbbiakban erre kattintjuk az autósülés egy mozdulattal. Ez általában bébihordozóknál használt megoldás.
A mostani modern autók hátsó ülésén van két rögzítési lehetőség, amihez az isofix talpat rögzítem.
Ez a talp gyakorlatilag az autó vázához lesz rögzítve. Ehhez sem kell a biztonsági öv használata.
Ha ezt megfelelően rögzítettem és beállítottam, már csak az ülést kell rákattintanom és indulhatok is.
Gyors és biztonságos megoldás, bár nem a legolcsóbb.
2, Másik megoldás, amikor már az ülést magát rögzítem az isofix rögzítési pontokhoz, mindenféle biztonsági öv segítsége nélkül. 
 
Egy ilyen termék például a Chipolino Campo 0-36 kg-ig használható biztonsági autósülése, vagy már a nagyobbaknak tervezett Espiro Omega Fx Isofix 15-36 kg-ig használható autóülés.

 

Webáruház készítés